Geneeskundeopleiding

Hoe kun je deze website gebruiken voor je patiënten en jezelf?

Ben je op zoek naar inspiratie op het gebied van nieuw onderwijsaanbod? Onder “Onderwijsaanbod” zijn verschillende webinars en kennisclips te vinden. Je kunt deze gebruiken om je kennis te vergroten over de invloed van leefstijl en voeding op gezondheid en ziekte. Ook leer je meer over het begrip Positieve Gezondheid: een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. Daarnaast biedt deze website je handige gesprekstools in de vorm van het Leefstijlroer en het spinnenweb van Positieve Gezondheid. Hieronder lees je meer over hoe je als student zelf meer kennis kunt vergaren op het gebied van leefstijl voor je patiënt (straks) en nu voor jezelf.

Lees hier meer over de zorgprofessional van de toekomst.

Resultaten enquête De Geneeskundestudent (Stichting Student & Leefstijl, 2021)

Uit een landelijke enquête van Stichting Student en Leefstijl (2021) onder 1083 geneeskundestudenten blijkt dat er ook echt behoefte is aan meer onderwijs over verschillende leefstijlcomponenten in de geneeskundeopleiding.

Klik op de afbeelding om de gehele factsheet te zien

En jouw eigen gezondheid dan?

In het Raamplan Artsopleiding 2020 is nieuw opgenomen dat een afgestudeerd basisarts in staat moet zijn om zorg te dragen voor de eigen gezondheid en welzijn. Aangezien 73% van de geneeskundestudenten vindt dat er nauwelijks tot geen aandacht is in de opleiding voor de eigen gezondheid (Stichting Student & Leefstijl, 2021), is er op dit gebied veel ruimte voor verbetering.

Ben je nieuwsgierig naar wat je zelf kunt doen?

Er zijn legio mogelijkheden om aan de slag te gaan met je eigen gezondheid. Hieronder vind je een aantal tips!

Er volgt nog meer aanbod op het gebied van studentengezondheidsprogramma’s. Heb je hierover aanvullende ideeën? Laat het Stichting Student en Leefstijl  weten!